Videoövervakning stoppade stöld på en byggarbetsplats

10. november 2023

Videoövervakning stoppade stöld på en byggarbetsplats

VideoGuard från AddSecures videoövervakningslösning hjälper Selmer Byg att skydda sina byggarbetsplatser, arbetsmiljö och leveranskvalitet.

På grund av återkommande stölder och vandalism beställde det danska byggföretaget Selmer Byg A/S tre videoövervakningstorn till ett av sina bostadsområden. Bara några dagar efter att installationen var klar greps fyra inbrottstjuvar på bar gärning. Sedan dess har företaget tecknat ett avtal med VideoGuard by AddSecure, som nu övervakar alla företagets projekt över hela landet.

Per Kirk Boysen, projektledare på Selmer Byg, säger:

”Stölder på byggarbetsplatser är en utmaning på flera nivåer. Stölder ökar inte bara våra kostnader och vår arbetsbelastning, de orsakar också förseningar. I slutändan måste vi säkerställa vår förmåga att leverera projekt i tid.”

Bakgrund

Selmer Byg är en del av Selmer Gruppen A/S, som har över 20 års erfarenhet av köp, renovering, byggnation och försäljning av hyresbostäder. I likhet med andra byggarbetsplatser runt om i världen har företagets projekt ofta utsatts för stöld och vandalism, vilket påverkar produktivitet, vinst och eventuellt företagets goda rykte. Detta ledde dem till VideoGuard från AddSecure.

Videoövervakning – lösningen på problemet

Efter en rad inbrott i ett stort bostadsområde i Hedensted kontaktade Per Kirk Boysen Michael Jørgensen från VideoGuard för att installera tre videoövervakningstorn på fastigheten. Videotornen installerades nästa dag.

Per Kirk Boysen säger:

”Michael från VideoGuard lovade att sätta stopp för inbrotten och det fungerade. Installationen gick snabbt och systemet fungerade perfekt. Bara några dagar senare togs fyra tjuvar på bar gärning efter att ha stängt av strömmen, krossat fönster och stulit värdefulla varor från fastigheten.”

Videoövervakning dygnet runt

Den intelligenta videoövervakningen erbjuder fjärrövervakning dygnet runt. I händelse av ett olagligt intrång växlar kontrollcentret till en livebild av byggarbetsplatsen, tar vid behov kontakt med inkräktaren och gör allt som står i dess makt för att skydda området.

Michael Jørgensen, försäljningschef på VideoGuard by AddSecure, säger

”Tack vare våra högkvalitativa kameror och intelligenta videoanalys finns det inga blinda fläckar. I Hedensted upptäckte systemet enkelt inkräktarna och tog detaljerade närbilder av deras ansiktsdrag och registreringsskyltar.”

Selmer Bygs skyddspaket omfattar en dansk larmcentral, ett lokalt säkerhetsbolag och – eftersom förövarna ofta bryter strömmen till området – ett dubbelt batteripaket samt Live View för app och laptop.

Michael Jørgensen tillägger:

”När vårt kontrollcenter tilltalar inkräktare via vårt högtalarsystem på plats flyr de vanligtvis snabbt, så det är ganska ovanligt att vi fångar dem i aktion som vi gjorde den här gången. Den lokala polisen larmades, men säkerhetsvakterna befann sig bara fyra minuter bort och identifierade snabbt inbrottstjuvarnas bil och trailer, inklusive verktyg till ett värde av 250 000 USD.”

Framtiden för VideoGuard från AddSecure
Efter det framgångsrika resultatet i Hedensted beslutade Selmer Byg att uppgradera sitt avtal med VideoGuard by AddSecure till att omfatta alla sina byggarbetsplatser i Danmark.

Per Kirk Boysen avslutar:

”Vi bygger upp till 600 hus varje år, så det är vettigt att ha en partner för regelbunden övervakning. Stöld och vandalism är ett återkommande problem i branschen, bland annat förlust av kablar, verktyg, bränsle, maskiner och – i senare skeden av ett projekt – även vitvaror som kylskåp. Vi är nöjda med den här lösningen, som hjälper oss att skydda våra byggarbetsplatser, vår arbetsmiljö och vår leveranskvalitet.”

Selmer VIDEO GUARD
VIDEO GUARD Selmer
Michael Jørgensen: VIDEO GUARD

”Efter det lyckade resultatet beslutade Selmer Byg att uppgradera sitt avtal med VideoGuard by AddSecure till att omfatta alla sina byggarbetsplatser i Danmark.”

Michael Jørgensen, försäljningschef på VideoGuard by AddSecure