Varje vinkel säkrad

6. september 2021

Video Väktare bevakar bostadsområde vid Raderthalgürtel i Köln

I Köln-Zollstock byggs för närvarande ett nytt bostadsområde vid Vorgebirgspark. Den moderna stadsdelen kombinerar urbanitet och natur och beräknas stå klar hösten 2022. Byggnadens ägare förlitar sig på det kamerabaserade övervakningssystemet Video Guard Professional för att övervaka byggarbetsplatsen.

206 energisnåla moderna lägenheter, varav 72 utan hinder med balkonger och underjordiska garage – dessa byggs för närvarande på Raderthalgürtel i Köln-Zollstock. Kunderna är Wohnungsgenossenschaft Köln-Süd eG, Wohnungsgenossenschaft Köln-Sülz eG, Wohn- und Heimbau eG och Wohnungs- und Baugenossenschaft Mieterschutz eG. Vorgebirgspark ligger i omedelbar närhet och erbjuder framtida hyresgäster ett rekreationsområde precis utanför dörren. De kvarter och innergårdar som skapas i stadsdelen gör det möjligt för grannar att leva tillsammans och bildar ett bullerskyddat område. Denna lösa byggnadsstruktur försvårar dock en omfattande övervakning och säkerhetskontroll av projektet under byggfasen: olika gårdssidor och mörka hörn i byggprocessen gör det svårt att få en fullständig överblick.

Kunderna bestämde sig därför för att använda det kamerabaserade övervakningssystemet Video Guard Professional. De mobila kameratornen är utrustade med tre ultra-low-light-kameror vardera, som är konstruerade för både närbilds- och långdistanstillämpningar. Systemet bygger på en kombination av flera bildkällor, vilket möjliggör ett sömlöst skydd av byggutrustning och material. På den 10 000 kvadratmeter stora byggarbetsplatsen i Köln-Zollstock finns flera kameratorn utspridda. Efter arbetsdagens slut kopplas systemet in automatiskt och övervakar kontinuerligt varje hörn. Tornens iögonfallande utseende och de ytterligare informationsbanderollerna vid kanten av byggarbetsplatsen drar tydligt uppmärksamheten till övervakningsområdet. Men om obehöriga personer kommer in i lokalerna upptäcks de av systemet. Utbildade medarbetare i den anslutna larmcentralen kan sedan använda den integrerade högtalarfunktionen för att uppmana dem att lämna lokalen. Om de inte följer denna uppmaning kommer den lokala polisen att larmas.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Flera Video Guard-torn ger omfattande övervakning av den 10 778 kvadratmeter stora byggarbetsplatsen i Köln-Zollstock.