Rakbladsvass

6. september 2021

Högpresterande kameror ger en tydlig bild

Vandalism och stölder på byggarbetsplatser försenar ofta framstegen avsevärt. Detta kan förhindras genom effektiv övervakning. Toppmoderna kameror från exempelvis Video Guard ger knivskarpa bilder som undviker falsklarm och underlättar polisarbetet avsevärt.

Bra och effektiv övervakning av byggarbetsplatser utanför arbetstid lönar sig. Här spelar inspelningarnas bildkvalitet en särskilt viktig roll. Video Guard använder kameror med intelligent videoanalys för detta ändamål. De högupplösta bilderna gör det lättare för larmcentralen att snabbt och kompetent bedöma situationen. På så sätt undviks onödiga falsklarm på grund av felaktig bildbehandling. I en nödsituation kan medarbetarna reagera på ett målinriktat sätt och be inkräktarna att lämna lokalerna direkt via Video Guard-kontrollcentralen innan någon skada har uppstått. I de flesta fall är detta förebyggande ingripande tillräckligt innan en brottslig handling begås. Eftersom potentiella brottslingar snabbt identifieras är polisen också snabbt på plats i en nödsituation. Men en bra bildkvalitet är också särskilt viktig efter ett faktiskt inbrott. Ju tydligare bevis som lämnas till polisen, desto större är chansen att brottmålet kan lösas snabbt. De högupplösta bilderna gör att förövarna kan identifieras snabbare. Video Guards system för övervakning av byggarbetsplatser bidrar därför inte bara till att förebygga brott på byggarbetsplatser, utan också till en bättre utredning av faktiska brott.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Högupplösta bilder (höger: Video Guard) gör det lättare att bedöma den aktuella situationen och är särskilt viktiga för framgångsrikt polisarbete.