Skyddas av kameran och membranets vägg

7. september 2021

Ny fördröjningsbassäng för regnvatten i Düsseldorf

En ny fördröjningsbassäng för regnvatten byggs för närvarande i Düsseldorf. Den omedelbara närheten till Rhen utgör en särskild utmaning. För att förhindra att stöld och vandalism blir en utmaning under byggprocessen förlitar sig byggföretaget Fonteyne från Geldern på Video Guard-övervakning. Kamerasystemet ger en överblick över den omfattande byggarbetsplatsen och garanterar säkerheten, särskilt utanför arbetstid.

På uppdrag av det kommunala renhållningsbolaget i Düsseldorf byggs en ny fördröjningsbassäng för regnvatten nära Rhen på Pariser Straße. Närheten till vattnet och det faktum att Rhen ibland svämmar över måste tas med i beräkningen vid planeringen. Stigande grundvatten och det tryck som uppstår får inte påverka bassängen i framtiden: Regnvattenbassängen byggs i skydd av en utgrävning med membranvägg. Den har en golvyta på cirka 42 x 28 meter och väggar med en tjocklek på 80 centimeter.

Den 14 meter djupa fördröjningsbassängen för regnvatten är byggd inuti membranväggsgropen och är därför särskilt skyddad mot yttre vatten och vattentryck. Säkerheten garanteras även under byggprocessen: Eftersom projektet är skyddat med Video Guard. Detta är ett mobilt videoövervakningssystem som använder neurala nätverk för att utföra självlärande videoanalyser för att automatiskt upptäcka inkräktare i det bevakade området. Dessutom är platsen utrustad med iögonfallande skyltar för att ytterligare avskräcka potentiella lagöverträdare. I Düsseldorf används tre videotorn. Tillsammans ser de till att den över 2.050 kvadratmeter stora byggarbetsplatsen är helt täckt. Bilderna överförs till den anslutna larmcentralen så snart en obehörig person kommer in i lokalen. De kan sedan uppmanas att lämna området via högtalare som är integrerade i videotornet – i de flesta fall leder detta redan till en reträtt. Om så inte sker kommer den lokala polisen att tillkallas. Det högupplösta bildmaterialet kan också överlämnas till de lokala myndigheterna som bevismaterial för att hjälpa till att fånga förövarna.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
I Düsseldorf byggs för närvarande en fördröjningsbassäng för regnvatten som skyddas av en slitsmur. För att skydda mot stöld och vandalism övervakas byggnadsarbetet med kamerateknik. Foto: Fonteyne