Snö lämnar Video Guard kallt

10. februari 2021

Robusta kameratorn som står emot alla typer av väder

Den begynnande vintern präglar just nu vardagen på många håll i Tyskland. Upp till 40 centimeter snö har fallit i Münsterland – men det hindrar inte tjuvar och vandaler från sina kriminella aktiviteter. Byggarbetsplatser måste därför också skyddas vid dåligt väder – särskilt om arbetet ställs in under dagen. Det är här som Video Guard kommer in i bilden. Snö och minusgrader kan inte skada de intelligenta kameramasterna.

Efter vinterns intåg råder undantagstillstånd i många regioner i Tyskland. På vissa ställen föll upp till 40 centimeter snö – och drivorna var flera meter höga. Medan trafiken för närvarande står stilla på många platser, fortsätter Video Guard att fungera tillförlitligt. De robusta tornen med kamerasystem klarar även särskilt höga krav som snö och låga temperaturer. De detekterar tillförlitligt på upp till 80 meters avstånd, även under ogynnsamma förhållanden, och täcker ett övervakningsområde på upp till 170 grader. Vid dålig sikt, t.ex. på grund av snö eller regn, men även i fullständigt mörker, säkerställer de högupplösta ultra-lowlight-kamerorna och de anpassade infraröda strålkastarna högkvalitativa bilder. Dessutom fortsätter systemet att fungera tillförlitligt och fullt ut även i händelse av strömavbrott tack vare den integrerade nödströmsförsörjningen. Det innebär att tjuvar och vandaler inte har en chans ens under den djupaste vintern.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Video Guard är också fullt fungerande på vintern. Det innebär att snö och minusgrader inte kan skada det robusta kamerasystemet.