Från ett tidigare fotolabb till ett modernt kontorskomplex

21. april 2024

Video Guard säkrar renoveringsprojekt i Bonn

Den tidigare Agfa-byggnaden i Bonn var en gång i tiden en plats för utveckling av fotografier och diafilm. I mer än 30 år har byggnaden på Justus-von Liebig-Strasse haft skiftande hyresgäster; nu får den ett nytt syfte. Byggföretaget Ten Brinke har börjat renovera byggnaden för att göra den mer energieffektiv. Det blir en del av ett modernt kontorscampus där bland annat Ten Brinkes filial i Bonn kommer att flytta in. Fram till färdigställandet kommer två kameratorn att skydda byggarbetsplatsen från obehörigt tillträde. Video Guard förhindrar effektivt vandalism och stöld.

Fram till början av 1990-talet var det här adressen för amatörfotografer i västra Bonn. För få beställningar ledde dock till att Agfas byggnad i stadsdelen Dransdorf fick stängas. Nya hyresgäster flyttade in och ut i byggnaden, som började bli till åren kommen. Detta är nu ett minne blott: byggnaden genomgår en omfattande renovering av Ten Brinke Group och kommer att bli en del av ett hållbart och energieffektivt kontorscampus. När det gäller underhåll siktar byggföretaget på att använda avancerad anläggningsteknik, uppnå DGNB-certifiering och implementera KfW40-energistandarden. Fotovoltaiska element på takytorna kommer att förse kontorslokalerna med el. Gröna fasader och den nya träfasaden bidrar till byggnadens höga kvalitet. Den gamla Agfa-byggnaden har nu genomgått en energieffektiv renovering under flera veckor. Bland annat ska byggnadens klimatskal renoveras. Ten Brinke förlitar sig på intelligent videoövervakning för att skydda det material som används för detta ändamål från stöld och förhindra vandalism. Två kameratorn från Video Guard Professional valdes ut på grund av deras positiva erfarenheter. Dessa säkrar hela anläggningen under byggfasen. Tornen använder högupplösta kameror och intelligent videoanalys för att upptäcka obehöriga inkräktare. Det integrerade infraröda ljuset garanterar en klar sikt – även på natten. När systemet installeras definieras det område som ska övervakas exakt. Detta säkerställer att de personliga rättigheterna för boende och förbipasserande skyddas på ett tillförlitligt sätt trots den omfattande övervakningen. Detta beror på att närliggande stigar och vägar döljs av programvaran. Byggnadsarbetena i Agfa-byggnaden ska vara klara i år så att de första hyresgästerna och Ten Brinkes Bonn-filial kan flytta in i lokalerna.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Två Video Guard Professionals säkrar hela området runt den tidigare Agfa-byggnaden under byggfasen.
Videovakt i Bremens Überseestadt 2
Enbart de stora varningsskyltarna avskräcker människor från att gå in på byggarbetsplatsen.
Videovakt i Bremens Überseestadt 2
Ten Brinke hade redan goda erfarenheter av Video Guard-övervakning inför projektet – och därför valde man det intelligenta kamerasystemet även den här gången.