Historisk mur i blickfånget dygnet runt

21. april 2024

Staden Göttingen övervakar renoveringsplatsen med videoövervakningstorn

En gammal mur och en utpumpad damm: för vissa en favoritplats för modsprövningar, vandalism etc. Staden Göttingen förhindrar nu detta effektivt genom att säkra byggarbetsplatsen i Cheltenhampark i stadskärnan med ett kameratorn från Video Guard. Detta ger en tillförlitlig övervakning av byggarbetsplatsen och dess utrustning dygnet runt.

Göttingens Cheltenhampark ligger i utkanten av stadskärnan och har som en del av den historiska stadsmuren alltid varit ett populärt utflyktsmål för invånarna i universitetsstaden. Eftersom den historiska väggen i Schwänchenteich-dammen i parken är instabil håller den för närvarande på att genomgå en omfattande renovering. Projektet är en del av en större renovering och ombyggnad av hela parken. Det finansieras av det federala ministeriet för bostäder, stadsutveckling och byggande med tre miljoner euro från projektet ”Anpassning av stadsområden till klimatförändringar”.

Flexibel och tillförlitlig övervakning
Sedan mitten av mars har ett mobilt kameratorn från Video Guard övervakat den utpumpade Schwänchenteich-dammen och den mur som ska renoveras. Stadens mål: att förhindra skadegörelse i saneringsområdet och skydda byggarbetsplatsens anläggningar. Video Guards professionella kameratorn kännetecknas framför allt av att det snabbt och enkelt kan bokas, levereras, sättas upp och flyttas när som helst. Den anpassar sig till alla förändringar på byggarbetsplatsen. Tre högupplösta ultra-lågljuskameror på sex meters höjd säkerställer en heltäckande övervakning. Även på natten, eftersom de tre högpresterande infraröda strålkastarna ger optimalt mörkerseende. Om personer befinner sig i det avspärrade området upptäcks de av kamerorna och uppmanas att lämna lokalen direkt från kontrollcentralen med hjälp av en aktiv högtalare. Tack vare det robusta höljet med ett fotavtryck på 250 x 250 centimeter står kameratornet alltid stabilt, även i tuff terräng.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Cheltenhampark i Göttingen: Video Guard-kameratornet placerades på ett sådant sätt att det på ett tillförlitligt sätt övervakar väggen som ska renoveras, den utpumpade dammen och utrustningen på byggarbetsplatsen.
Videovakt i Bremens Überseestadt 2
Kameratornet Video Guard Professional använder högupplösta kameror med extremt svagt ljus för att tillhandahålla omfattande övervakning av området – även på natten.