För snabb inflyttning

29. november 2020

Video Bevakning av nytt bostadsområde i Waltrop

Utvecklingsområdet ”Großer Kamp” i den lilla staden Waltrop i Nordrhein-Westfalen är mycket populärt. För att undvika förseningar på grund av stöld och vandalism och för att de framtida ägarna snabbt ska kunna flytta in skyddar projektledarna byggarbetsplatsen efter stängningstid med övervakningssystemet Video Guard.

Under de senaste åren har 140 bostäder byggts i utkanten av Waltrop. Utvecklingsområdet ”Großer Kamp” fortsätter att växa stadigt och består av både villor och flerfamiljshus. Tack vare det goda läget och den direkta motorvägsförbindelsen har den lilla staden blivit en attraktiv plats att bo på. Tomterna är därför mycket efterfrågade. För att de nya ägarna ska kunna flytta in så snart som möjligt får byggprocessen inte störas. Tyvärr är stölder och skadegörelse vanligt förekommande på byggarbetsplatser efter arbetstid. Detta försämrar arbetsflödet och försenar slutförandet. För att förhindra detta beslutade sig de ansvariga för professionell videoövervakning av byggarbetsplatsen. I detta sammanhang föll valet på Video Guard – ett system från International Security Group och Maibach VuS. På en höjd av upp till sex meter möjliggör tre kameror sömlös övervakning av stora områden. Tack vare sin kompakta storlek kan tornen placeras individuellt på byggarbetsplatsen. Om en obehörig person kommer in på byggarbetsplatsen efter stängningstid informeras den ständigt bemannade kontrollcentralen omedelbart. Denna uppmanar först inkräktaren att lämna platsen via den integrerade högtalaren. Om så inte sker kommer polisen omedelbart att larmas.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Säkerhet på byggarbetsplatsen: Kameror i det nya bostadsområdet ”Großer Kamp” i Waltrop skyddar mot stöld och vandalism.