Vandalism? Djävulen måste vara inblandad.

30. april 2023

Att skydda ett historiskt monument

På byggarbetsplatser och logistikområden, i kritiska infrastrukturprojekt: Video Guard är säkert mest känt för dessa tillämpningar. Men systemet är också idealiskt för konstutställningar – som för närvarande kan ses på Teufelsberg i Berlin.

Konst i det fria på en historisk plats: Det är vad den före detta lyssnarstationen på Teufelsberg kan erbjuda. Här finns ett av världens största gatukonstgallerier. Detta är en konstutställning som ändras regelbundet. Detta beror på att områdena släpps fria för design igen efter en viss tidsperiod. Verken är gjorda av internationella konstnärer och vissa av dem är imponerande i storlek. Under sin vistelse på radarstationens väggar får deras intryck inte förstöras av graffiti eller vandalism. Samtidigt måste själva byggnaden skyddas från förstörelse. Det är här som Video Guard visar sig vara en effektiv och robust lösning. Det mobila systemet är idealiskt för tillfällig säkerhet och kan enkelt ställas upp på plats så att den stora anläggningen är helt säkrad utanför öppettiderna.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
I aktion på Teufelsberg i Berlin: övervakningssystemet ”Video Guard” använder intelligent videoteknik för att skydda gatukonst utanför öppettiderna.