Möjligheter gör tjuvar – särskilt på vintern

9. december 2021

Video Guard skyddar även i mörker

Solen går ner tidigare, dagarna blir kortare – den mörka årstiden är här och med den ökar antalet inbrott. Detta bekräftas av många brottsstatistiska uppgifter och medierapporter. När mörkret faller tidigare och varar längre kan brottslingar ta sig in på byggarbetsplatser eller öppna platser utan att synas och stjäla värdesaker. Det är just här som det intelligenta övervakningssystemet från Video Guard kommer in i bilden: Genom att kombinera högupplösta kameror med integrerade infraröda strålkastare känner systemet tillförlitligt igen inbrottstjuvar även i mörker och vid dålig sikt. Detta garanterar professionellt skydd även på natten.

Höst- och vintermånaderna innebär en ökad risk för inbrott. Det tidiga mörkret ger tjuvarna ett utmärkt tillfälle att spionera på byggarbetsplatser och öppna platser utan att bli upptäckta. I mörker är det nämligen lättare att se om och när ett område är öde. Om det inte är upplyst finns det många tecken på att ingen är där – inbrottstjuvar utnyttjar ofta detta. De tar sig in på byggarbetsplatsen utan tillstånd och stjäl material och värdesaker. Detta får i regel allvarliga konsekvenser. Stölder leder till förseningar och extra kostnader. Mot denna bakgrund är effektiva skyddsåtgärder särskilt viktiga – i synnerhet under höst- och vintermånaderna. Video Guard är därför ett övervakningssystem som ger ett säkert och tillförlitligt skydd mot inbrott dygnet runt och även i mörker.

Avancerad infraröd teknik
För att ge skydd även i djupt mörker förlitar sig de innovativa kameratornen på infrarött ljus, som inte uppfattas av det mänskliga ögat. Å ena sidan undviks synlig belysning som kan locka till sig potentiella tjuvar. För det andra kan det övervakade området inte identifieras och spioneras på av inkräktare. Grannarna störs inte heller av videoövervakningen. På de upp till sex meter höga kameratornen sitter tre högpresterande infraröda strålkastare som ger optimal mörkerseende. På så sätt upptäcks även obehörig åtkomst i fullständigt mörker omedelbart.

Mobil och tillförlitlig rikstäckande täckning
Tack vare de tre högupplösta ultra-lowlight-kamerorna på varje torn kan varje hörn av byggarbetsplatsen övervakas. Inriktningen av dessa kan justeras ned till centimeternivå. På så sätt säkras byggarbetsplatsen individuellt och heltäckande, medan andra offentliga områden utesluts av programvaran. I takt med att byggnationen fortskrider kan videotornen flyttas och justeras på ett flexibelt sätt. Kamerorna spelar in kontinuerligt utan panoreringspauser och är utrustade med den senaste analystekniken. Den reagerar på rörelser baserat på regler och vektorer och identifierar inom några sekunder om objektet är en inkräktare eller inte – även i fullständigt mörker.

Sofistikerad reaktionskedja
Om obehörig åtkomst upptäcks informeras omedelbart den dygnet runt-bemannade servicekontrollcentralen. Detta riktar sig direkt till inkräktaren via de aktiva högtalarna på tornen. Om den direkta uppmaningen inte räcker för att skrämma bort förövaren, larmar kontrollcentralen omedelbart polisen eller en individuellt vald säkerhetstjänst. Genom att kombinera högupplösta kameror med infraröda strålkastare och intelligent videoanalys har Video Guard utvecklat en övervakningslösning som tillförlitligt skyddar byggarbetsplatser och öppna ytor från inbrott och stöld, även under årets mörka månader.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Många inbrottstjuvar utnyttjar den tidiga kvällsskymningen och det långvariga mörkret under höst och vinter. Video Guard säkrar byggarbetsplatser och öppna ytor även när det är helt mörkt.