Fotbollsnjutning utan förfalskning

12. juni 2024

Video Guard-torn säkrar allmän visning i Borken

Sommar, solsken, fotbollsfeber: Europamästerskapen 2024 är precis runt hörnet och Tyskland förbereder sig för en sprudlande fotbollsstämning i hela landet. I Borken i Nordrhein-Westfalen kommer man till exempel att anordna en offentlig visning av alla det tyska lagets matcher. Platsen är kvarnområdet. För att säkerställa att fotbollsfansen kan se sina idoler på storbildsskärmen ostört och bekymmersfritt är området säkrat med kameratorn från Video Guard.

Fotbolls-EM i Tyskland: Entusiasmen i det här landet är förståeligt nog stor. Public viewing – att titta på matcher tillsammans på offentliga platser – har varit mycket populärt i flera år. Men där många olika människor möts kan det naturligtvis alltid uppstå problem. Höga temperaturer, alkoholkonsumtion och en upphetsad fotbollsatmosfär kan göra det nödvändigt att ingripa i den offentliga visningen. För den planerade offentliga visningen på Mühlenareal i Borken har de ansvariga därför beslutat sig för videoövervakning med hjälp av kameratorn från Video Guard. Dessa kommer att placeras på olika centrala platser på webbplatsen. Med sina högupplösta kameror, som säkerställer sömlös övervakning även på natten, skyddar de känslig, högkvalitativ teknik och annan evenemangsutrustning från till exempel stöld och vandalism. Samtidigt ger tornen möjlighet att vända sig direkt till fotbollsfansen via högtalare vid eventuella incidenter. Vid behov kan även säkerhetspersonal kallas in för att hjälpa till på ett målinriktat sätt. Kamerorna kan också användas för att på ett tillförlitligt sätt styra strömmar av besökare. Detta innebär att den utbildade specialistpersonalen i kontrollcentret kan ge tydliga instruktioner via högtalare om det behövs.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Övervakningsteknik från Video Guard används vid den offentliga visningen i Borken. Kameratornen skyddar värdefull evenemangsutrustning och är också lämpliga för att vända sig direkt till besökare.