Pålitligt skydd för både inomhus- och utomhusbruk

28. mars 2021

Video Guard säkrar byggarbetsplatsen för Pandion Francis i Düsseldorf

Det nya bostads- och kontorskomplexet Pandion Francis byggs på platsen för det tidigare franciskanerklostret vid Oststrasse och Immermannstrasse i centrala Düsseldorf. För att effektivt kunna skydda byggarbetsplatsen både inne i byggnaden och utanför bestämde sig de ansvariga för övervakning med Video Guard Professional.

Pandion Francis kommer i framtiden att erbjuda plats för 144 lägenheter och kontor på en yta av 5.400 kvadratmeter på en tomt på cirka 7.300 kvadratmeter. För att effektivt skydda byggarbetsplatsen från stöld och vandalism har de ansvariga valt en kamerabaserad lösning som är lämplig för både inomhus- och utomhusbruk. Video Guard har skyddat projektet sedan skalkonstruktionsfasen – och installerades i byggnadens trapphus och på utomhusområdet. De tre kamerorna per torn täcker hela området, utan några panoreringsavbrott. Detta gör övervakningen mycket effektivare jämfört med bemannad säkerhet. Videoövervakning används särskilt utanför arbetstid och på kvällar och nätter när byggarbetsplatsen är obemannad. De infraröda strålkastarna på tornet ger fri sikt utan att störa boende och förbipasserande med synlig belysning, eftersom infrarött ljus inte uppfattas av det mänskliga ögat. En annan fördel är att det är omöjligt för brottslingar att spionera på detekteringsområdet. Så snart en person kommer in på byggarbetsplatsen efter stängningstid registreras han eller hon av kamerorna och medarbetarna i kontrollcentret informeras. Under byggfasen av Pandion Francis utlöstes ett larm av en inkräktare. Han uppmanades att lämna platsen via de integrerade högtalarna på tornen – och poliser kallades in. På grund av det centrala läget i Düsseldorf var det nödvändigt att ta särskild hänsyn till de utmaningar som en stadsmiljö innebär vid valet av ett lämpligt system. Så här fungerar Video Guard i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Kameratornen placeras på ett intelligent sätt och obehöriga områden döljs av programvaran.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Video Guard Professional skyddar byggarbetsplatsen för projektet ”Pandion Francis” i Düsseldorf. Iögonfallande gula banderoller visar videoövervakningen.