Nytt på gammal mark

4. juni 2021

Video Guard säkrar byggprojekt för LUCAS instruments GmbH i Jena

Efter 20 år investerar det högteknologiska företaget LUCAS instruments i ett nytt huvudkontor. En ny prestigefylld byggnad med kontors-, forsknings- och utvecklingsutrymmen byggs på den historiska platsen för ”Hall 10” i den tidigare Zeiss-fabriken. Byggnaden erbjuder också tillräckligt med utrymme för andra företag och organisationer från Jena och regionen. Byggarbetsplatsen bevakas för närvarande av professionella videovakter. Projektet beräknas vara slutfört sommaren 2022.

”Vi har nått gränsen för våra nuvarande lokaler. Vi vill fortsätta att växa och erbjuda våra specialister en modern och välutrustad byggnad med den nya byggnaden som skapar bekväma arbetsförhållanden”, säger verkställande direktör Thomas Lucas. Byggföretaget Implenia uppför den åtta våningar höga byggnaden, som har en golvyta på cirka 8.000 kvadratmeter. Det finns plats för totalt 400 anställda. Tack vare innovativ byggteknik är alla våningstak utan störande balkar. Framtida hyresgäster kan därför organisera sina utrymmen flexibelt och som de vill. För att säkerställa att byggprojektet inte störs av stöld eller vandalism förlitar sig projektdeltagarna på övervakningssystemet ”Video Guard”. Tornen är utrustade med tre ultra-lowlight-kameror vardera och håller ett öga på maskiner och byggmaterial. Dessa är avaktiverade under arbetstid. Systemet övervakar tillförlitligt på kvällar och nätter samt på helger – och störs inte av djur eller viftande presenningar och liknande. Risken för eventuella falsklarm minimeras. Om obehöriga personer kommer in i lokalerna under bevakningsperioden upptäcker systemet rörelsen och utlöser omedelbart ett larm, som tas emot av den anslutna säkerhetskontrollcentralen. De kan sedan vidta ytterligare åtgärder – till och med att larma den lokala polisen. Byggarbetsplatsen ligger mellan järnvägsstationen Westbahnhof och Ernst Abbe University of Applied Sciences i Jena och har därför ett prestigefyllt läge. Samtidigt innebär detta emellertid också att man måste ta hänsyn till eventuella förbipasserandes oro för dataskydd vid valet av säkerhet på byggarbetsplatsen. Video Guard är 100 procent GDPR-kompatibelt eftersom det på ett tillförlitligt sätt döljer obehöriga områden på programvarusidan. Angränsande gångvägar och andra offentliga områden registreras inte av kamerorna.

Videovakt i stadsdelen Überseestadt i Bremen
Byggföretaget som ansvarar för den nya byggnaden för det högteknologiska företaget LUCAS Instruments har valt ett övervakningssystem från Video Guard Professional. Foto: LUCAS instrument